fredag 22 februari 2013

HALF-BLOOD - JENNIFER L. ARMENTROUT

281 sidor
Språk: Engelska
Serie: Covenant #1
"The Hematoi descend from the unions of gods and mortals, and the children of two Hematoi-pure-bloods-have godlike powers. Children of Hematoi and mortals - well, not so much. Half-bloods only have two options: become trained Sentinels who hunt and kill daimons or become servants in the homes of the pures.

Seventeen-year-old Alexandria would rather risk her life fighting than waste it scrubbing toilets, but she may end up slumming it anyway. There are several rules that students at the Covenant must follow. Alex has problems with them all, but especially rule number 1: Relationships between pures and halfs are forbidden.

Unfortunately, she is crushing hard on the totally hot pure-blood Aiden. But falling for Aiden is not her biggest problem - staying alive long enough to graduate the Covenant and become a Sentinel is. If she fails in her duty, she faces a future worse than death or slavery: being turned into a daimon, and being hunted by Aiden. And that would kind of suck."

Jag har varit väldigt osäker på om jag ska läsa denna serie eller inte, med tanke på att många tycker att den är för lik Vampire Acadamy. Men nu har jag tillslut läst den, och nu är det dags för mig att säga vad jag tycker.

Jag kan såklart inte skriva denna recension utan att ta upp kopplingarna till VA, och tro mig, de är många! I princip hela storyn och de flesta karaktärer påminner om VA. Och jag kan för mitt liv inte begripa hur man som författare har samvete att göra såhär? HUR kan man bara sno någon annans koncept så totalt? För det kan ju inte vara en slump att böckerna är så lika...

Med det sagt kan jag ändå inte låta bli att tycka att boken är bra. För även om den följer VA väldigt mycket, så har den ju endel egna grejer också. Jag är inte helt blown away, men det var jag inte heller av första boken i VA. Så jag är beredd att ge denna serien en chans, och ska förmodligen beställa fortsättningen så småningom.

Tycker ni om Vampire Acadamy, och inte har något emot att läsa i princip samma historia i en ny tappning, då tycker jag att ni ska ge Half-Blood en chans. Jag tror och hoppas att serien kommer att bli bättre, och att likheterna blir färre och färre.

L L L

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar