fredag 20 juli 2012

THE MAZE RUNNER - JAMES DASHNER

374 sidor
Språk: Engelska
Citat: “Shouldn't someone give
a pep talk or something?"
Minho asked, pulling Thomas's
attention away from Alby.
"Go ahead" Newt replied.
Minho nodded and faced the crowd.
"Be careful," he said dryly.
"Don't die.”
  
Recension från: 2012-03-26
"When the doors of the lift crank open, the only thing Thomas remembers is his first name. But he's not alone. He's surrounded by boys who welcome him to the Glade - a walled encampment at the centre of a bizarre and terrible stone maze. Like Thomas, the Gladers don't know why or how they came to be there - or what's happened to the world outside."

Jag gillade verkligen den här boken, det var spännande från början till slut, och det var hela tiden så många frågor som man väntade på att få svar på. Det var dessutom roligt att det var en kille som var huvudpersonen, för de senaste böckerna jag har läst har handlat om tjejer.

Det enda som jag egentligen har att gnälla på, var att boken faktiskt kändes lång. Det tog så lång tid för mig att ta mig igenom den, trots att den inte är längre än andra böcker jag läser. Men det kan ha mindre att göra med boken, och mer att göra med mitt beslut att inte köpa fler böcker förrän jag har läst ut de jag redan har. (Vilket är jobbigare än man skulle kunna tro).

Pluspoäng för att det är en (för mig) annorlunda historia, och det kändes skönt att inte behöva störa sig på att författaren har lånat saker från andra böcker.

Så vill ni ha en bok som är spännande rakt igenom, med mer inriktning på själva historien i sig än kärleksrelationer, så tycker jag definitivt att ni ska läsa denna!

L L L L

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar