fredag 20 juli 2012

FRUSET BLOD - RICHELLE MEAD

336 sidor
Språk: Svenska
Serie: Vampire Academy #2
Recension från: 2012-05-20
Detta är del två i en serie, så för att inte spoila er skriver jag istället vad som står om den första boken i serien (Törst).

"Efter två år på rymmen är Rose och Lissa tillbaka på S:t Vladimirs skola - en ganska ovanlig internatskola för unga vampyrer, moroi, och halvvampyrer, dhampirer.

Lugna, eftertänksamma Lissa Dragomir är en moroiprinsessa, en dödlig vampyr med magiska krafter. Hon måste hela tiden skyddas mot de odödliga strigoi, de farligaste och mest blodtörstiga av alla vampyrer.

I hetsiga och rappkäftade Rose Hathaways ådror flyter människoblod och vampyrblod i en kraftfull blandning. Hon är en dhampir, och hon är Lissas bästa vän. De onda strigoi har svurit att Lissa ska bli en av dem, och det är Roses uppgift som beskyddare att försvara Lissa - till varje pris."


Det här är en sån serie som väldigt många verkar tycka riktigt bra om. Jag själv tycker mest att det är en lättläst bok som fördriver tiden, men inte så mycket mer än så.

Språket är hemskt! Jag vet inte om det är den svenska översättningen som är ovanligt usel, eller om det är lika hemskt i orginalboken. Meningarna känns så, overkliga. Ibland tänkte jag verkligen "Vem pratar så!?!?", och det fanns även en hel del slarvfel.

Men om man bara lyckas se förbi det, så är det som sag en väldigt lättläst bok med lagom spännande handling. En sån bok som man inte behöver sträckläsa, men som ändå är nog bra att det känns lockande att plocka upp den igen. Helt okej, känns som en bra sammanfattning..

L L L

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar