fredag 20 juli 2012

MY SOUL TO TAKE - RACHEL VINCENT


343 sidor
Språk: Engelska
Serie: Soul Screamers #1
Recension från: 2012-05-12
"There is something very wrong with Kaylee Cavanaugh: she senses when someone near her is about to die. And when that happens, a force beyond her control compels her to scream bloody murder. Kaylee just wants to enjoy having caught the attention of the hottest guy in school. But a normal date is hard to come by."

Jag vet inte hur länge jag har hållit på med den här boken nu, 2-3 veckor snart? Men nu går det inte längre, jag är beredd att ge upp. Något som jag nästan aldrig gör, och eftersom jag har del 2 och 3 i denna serie så känns det ännu mer surt. Just därför har jag verkligen försökt att läsa färdigt den, men det har istället resulterat i att jag slutat läsa helt och hållet.

Så varför gillar jag inte den här boken när så många andra verkar göra det? (Det är som Nightshade all over again.)

Storyn i sig är faktiskt helt okej, men det jag saknar är trovärdigheten. Och då syftar jag inte på att det finns andra varelser än människor i boken, utan på kärleken. Det gick på tok för fort fram, jag menar, vem berättar allt om ens "något" konstiga förmågor för någon man precis har träffat? Och när man får veta att man inte är en vanlig människa, så bara accepterar man det direkt utan att ifrågasätta?

Jag kan inte direkt förklara. Men jag bara satt och störde mig på att allt gick så fort fram hela tiden.. Jag vill verkligen inte ge upp, för jag har bara 100 sidor kvar, men det finns så många andra böcker som ligger och väntar på mig som jag hellre vill läsa just nu. Vi får väl se om jag någon gång tar mig igenom hela eller inte...


UPDATE: Så jag kunde inte riktigt leva med beslutet att lägga undan boken trots allt. Jag bestämde mig för att "bara läsa några sidor till", och sen bara flöt det på ända till slutet. Så kanske var det jag som aldrig gav boken en riktig chans. För nu tyckte jag faktiskt att den blev bra, fast man kan ifrågasätta hur högt iq huvudpersonen har... 

L L +

2 kommentarer:

 1. OJ första negativa recensionen av den boken. Bra då drog du ner mina förväntningar lite ;) det brukar vara bra !

  Men hoppas du gillar de andra nu när du ändå äger dem!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha jag vet! Jag trodde ju att detta skulle vara ett säkert kort med tanke på alla positiva recensioner :P

   Ja, med tanke på att jag faktiskt gillade slutet så ska jag ge fortsättningarna en chans så småningom :)

   Radera