fredag 20 juli 2012

INSURGENT - VERONICA ROTH

525 sidor
Språk: Engelska
Serie: Divergent #2
Citat: “Got that gun?” Peter says to Tobias.
“No,” says Tobias, “I figured
I would shoot the bullets
out of my nostrils, so I left it upstairs.”

Recension från: 2012-06-13
Ingen beskrivning eftersom detta är del två i en serie.

Divergent
är den bästa bok jag har läst hitills i år, så jag har verkligen längtat efter att få läsa denna uppföljare. Och även om det är svårt att nå upp till samma nivå som Divergent, så tycker jag att det är ett bra försök.

Bok två i en triologi brukar nästan aldrig bli lika bra som den första, eftersom den bara "bygger vidare" på någonting och får inget riktigt slut. Men den här boken har fortfarande samma känsla som Divergent, och jag älskar språket och karaktärerna. Dock var det lite svårt för mig att hålla reda på vilka alla var, eftersom det var ett tag sen jag läste första boken. Så jag rekommenderar verkligen att läsa dem någorlunda tätt.

Dessutom så tappade jag intresset lite i slutet, eller jag kom av mig i läsningen rättare sagt, så det tyder på att den inte var riktigt lika beroendeframkallande som sin föregångare. Men överlag så njöt jag verkligen av att läsa boken, och jag ser väldigt mycket fram emot sista delen.

Jag känner mig inte lika exalterad över denna bok helt enkelt, därför är det väldigt svårt att sätta ett rättvist betyg eftersom man jämför böckerna med varandra, och på så vis blir denna bok lite av en besvikelse. Men jag vill ändå göra klart för alla att det är en riktigt bra bok, bara inte lika bra...

L L L L -

(Ett litet minus eftersom jag tappade intresset på slutet, även om det kanske inte var bokens fel...)

2 kommentarer:

 1. Hej! Vilken fin bokblogg du har! Tack för att du lämnade en kommentar så att jag kunde hitta till din blogg! Håller med om att Insurgent inte var lika bra som Divergent, fast väldigt bra ändå.

  Svar: Ja, samma här! Det har goda chanser att bli snyggaste omslag år 2013.

  I mitt fall så är det oftast förlagen som kontaktar mig. Men ifall jag ser en bok jag jättegärna vill recensera så brukar jag maila förlaget och fråga snällt.

  SvaraRadera
 2. Tack detsamma! :)

  Jag hoppas att sista delen håller samma nivå som Divergent :)

  Tack för svaret! Började fundera eftersom nästan alla bokbloggar jag läser verkar få recensionsex :)

  SvaraRadera