fredag 27 juli 2012

LEGEND - MARIE LU

295 sidor
Språk: Engelska
Serie: Legend #1
Citat: "Each day means a new
 twenty-four hours. Each day
means everything's possible again.
You live in the moment,
you die in the moment,
you take it all one day at a time."
"What was once the western United States is now home to the Republic, a nation perpetually at war with its neighbors.

Born into an elite family in one of the Republic's wealthiest districts, fifteen-year-old June is a prodigy being groomed for success in the Republic's highest military circles.

Born into the slums, fifteen-year-old Day is the country's most wanted criminal. But his motives may not be as malicious as they seem. "

Jag erkänner att anledningen till att jag ville läsa den här boken hade mycket att göra med att den jämfördes med hungerspelen. Så efter att jag hade sett några recensioner så beställde jag den i våras, men så gjorde jag det stora misstaget att läsa baksidetexten. (Inte den som jag har lagt upp här) Där stod det något som jag trodde hade spoilat hela boken för mig, så därför blev den stående i bokhyllan ända fram till nu.

Men herregud vad glad jag är att jag äntligen plockade upp den här boken! Jag vet inte vart jag ska börja, jag älskar i princip allt med denna berättelse. Det är tragiska händelser och starka karaktärer. Jag vill läsa fortsättningen nu direkt, men Prodigy kommer ut först i januari, så jag har inget annat val än att vänta.

Som tur är tycker jag inte att den har några likheter med hungerspelen, åtminstone inga avgörande såna. Sen känns det ju som att alla dystopier bygger på mer eller mindre samma story, men uppenbarligen har jag inte tröttnat på det än, för det var länge sen jag läste ut en bok såhär fort.

Boken är baserad på Les Misérables, är det någon som har läst den? Något annat som jag tycker är lite roligt är att när författaren beskrev Days utseende så hade hon en ung Leonardo DiCaprio i åtanke, bara det är väl anledning nog till att läsa den?

Jag kan väl inte göra annat än att hålla med citatet på framsidan; Gillade ni hungerspelen så bör ni gilla Legend också!

L L L L +

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar