måndag 13 augusti 2012

VECKANS FRÅGA

Med inspiration från bokhora tänkte jag börja med "Veckans fråga". Det kommer alltså vara en bokrelaterad fråga som jag ska svara på. Ni får gärna delta genom att lämna ert svar i kommentarsfältet eller på er egen blogg, och på så sätt sprida frågan vidare. Ni får också gärna komma med tips på frågor som ni vill att jag ska ta upp.

- Kan böcker få dig att gråta? Och isåfall, vilken bok har du gråtit mest till?

Absolut! Om det är en bok som verkligen fångar mig så blir jag ofta berörd och kan lätt få tårar i ögonen. Däremot är det inte så många böcker som verkligen har fått mig att stortjuta. Men det finns faktiskt två:

1. Harry Potter och fenixorden. Jag läste denna bok direkt den kom ut på svenska, och jag var då 15 år gammal. Kanske hade jag inte reagerat lika starkt om jag hade läst den för första gången idag. Men jag hade sen många år varit fast i Harry Potters värld, och det kändes precis som att karaktärerna var mina vänner. Som de flesta redan vet så dör en person i slutet av den boken (sirius), och jag grät i flera dagar efter att jag hade läst det. Jag var verkligen helt knäckt, och visst är det ändå lite härligt att man kan få så starka reaktioner av en bok?

2. Marian Keyes - Är det någon där? Här kan jag tyvärr inte skylla på min ålder, för den här läste jag för bara några år sen. Och trots att jag satt mitt i ett folkhav så grät jag så mycket att jag var tvungen att lägga bort boken och gråta några minuter innan jag kunde börja igen. Sen läste jag några sidor, och så fick jag lägga bort den igen, och sådär höll det på. Trots det så är det en bok som ligger mig väldigt varmt om hjärtat, och jag rekommenderar den verkligen. Men läs helst ingenting om vad den handlar om, jag tror att den blir som bäst då.

1 kommentar: