fredag 10 augusti 2012

LÄSNING

Eftersom jag ändå driver en bokblogg så kanske de flesta kan lista ut att jag gillar att läsa, men jag vill ändå förklara för er hur läsning fungerar för mig.

Jag blir väldigt imponerad av andra bloggare som kan läsa 15-20 böcker på en månad, och visst skulle jag också vilja det, men det är helt enkelt inte jag. Jag vet visserligen inte om de läser extremt fort eller om de har gott om tid för läsningen. För min egen del så gillar jag att ta god tid på mig att läsa en bok. Jag vill njuta av bokens värld, inte bara komma till sista sidan.

Och vad gäller tiden så finns den helt enkelt inte. Jag jobbar varje dag, och visserligen har jag alltid med mig boken, men eftersom jag endast har 30 minuters lunch så hinner jag inte läsa så mycket då. Sen kanske jag hinner några sidor i väntan på bussen, och när jag kommer hem läser jag ca en timme innan sambon kommer hem från jobbet. That's it. (Förutom om boken är helt omöjlig att lägga ifrån sig)

Så det är ganska självklart att jag inte hinner med 20 böcker på en månad. Men jag hoppas att ni inte dömer mig allt för hårt för detta. Trots att jag vill göra mina läsare nöjda så vill jag inte att läsandet ska bli en press.

Nu skulle det vara väldigt intressant att veta hur läsningen är för er? 


11 kommentarer:

 1. Jag är sjukskriven och läser relativt fort, så jag har inga problem att läsa en bok på en dag.
  Dessutom är jag så nyfiken att jag har svårt att sluta läsa för jag vill så gärna veta vad som händer. :)

  Dock tycker jag inte att det spelar någon roll hur mycket man läser. Man läser ju för att det ska vara roligt. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tråkigt att vara sjukskriven, men skönt att kunna ägna mycket tid åt läsningen :)

   Radera
  2. Haha, jo det finns ju för och nackdelar med allt! ;)

   Radera
 2. Jag läser cirka 90 min per vardag och kanske 2 timmar på helgdagar. Jag läser fort så jag hinner läsa rätt många böcker per månad. Under semestern så hann jag nästan med en bok per dag :)

  Gud vilken kort lunch du har. En halvtimme är ju lite, jag har en timme. Fast egentligen så förstår jag inte riktigt varför man ska läsa under lunchen. Kan man inte ta en kortare lunch så man kommer hem tidigare istället? Måste ändå vara mer bekvämt att läsa hemma än på jobbet. Fast det kanske finns jobb där man måste ha lunch i en viss tid oavsett man vill korta ner den eller inte.

  Tycker absolut inte att du ska stressa läsningen för att du har en bokblogg. Visst är det kul att ha en aktiv blogg men det viktigaste är att du trivs med din läsning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, ja då måste du läsa fort :)

   Jag måste ha 30 min, och jag sitter alltid helt själv i lunchrummet, så då tycker jag det kan vara skönt att ha en bok med mig istället för att sitta och stirra in i väggen :) Men annars så föredrar jag absolut att läsa hemma :)

   Radera
 3. Jag brukar läsa ungefär två böcker i veckan, ändå känns det som att jag inte lägger ner så mycket tid till att läsa, förutom på semestern. På vanliga dagar (jag går i skolan) läser jag tjugo minuter på tåget dit och hem, och sedan brukar jag läsa kanske en timme innan jag går och lägger mig.

  Jag tycker att det egentligen inte spelar så stor roll hur mycket man läser, man ska inte tvinga sig att läsa mer för att kunna blogga om det, man läser för att det är kul, liksom :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej jag tror att det är viktigt att läsa när man känner för det, annars är det risk för att bokens betyg blir drabbat för att man egentligen inte har lust..

   Men jag skulle önska att jag hade möjlighet att läsa hela dagarna, men när jag har jobbat blir jag så trött att jag inte orkar läsa så länge :)

   Radera
 4. Innan läste jag i genomsnitt 25 böcker per månad men sedan jag började jobba har det snarare blivit max 10 :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men det är ändå väldigt bra tycker jag :)

   Radera
 5. Bokbloggandet har både förbättrat och förstört mitt läsande.
  Jag läser mycket mycker mer och hittar mycket mer böcker jag vill läsa, på gott och ont. Jag njuter inte längre lika ofta, och de sörjer jag. Så ändra inte ditt läsande om du inte vill det! Att njuta och ta tid för en bok är ju mycket bättre än att stressläsa till sista sidan som du skriver. Så läs precis så ofta och fort du vill =)

  Just nu försöker jag få mig själv att inte stressläsa, men det är så svår, jag är sån som vill läsa ALLT och det går ju inte. Jag har mer än 300 böcker i min "att läsa" lista på Goodreads och de är ju inte ens alla som finns med i den listan. Jag får panik när jag tänker på alla böcker jag kommer missa, men samtidigt missar jag ju även dem jag läser när jag inte njuter av dem "på riktigt". Så mitt mål är nu att försöka läsa lite mindre böcker i månaden. Så jag tar åt mig texten mer.

  När det gäller lästakt så läser jag ganska långsamt, det jag gör är läser ofta helt enkelt :P.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är nästan halva nöjet att hitta nya böcker på diverse bloggar :) Och jag önskar att jag bara kunde plöja alla böcker på en gång, men det finns helt enkelt inte en chans att det ska gå:P

   Radera