måndag 10 september 2012

VECKANS FRÅGA

 
- Nämn två favoritböcker från förr.
 
Blogger verkar ha blivit knäpp i huvudet,
därav "huller om buller" bilderna.
 
Två böcker som jag fullkomligt älskade när jag var 14-15 (känns inte värt att nämna HP) var Hur kär får man bli av Katarina Von Bredow och Malin + Rasmus = Sant av Moni Nilsson-Brännström.
 
Jag läste dessa böcker om och om igen, och det var dessa böcker jag tipsade mina vänner om ifall de frågade efter böcker. Jag köpte nästan inga böcker i den åldern, eftersom jag inte hade råd, utan jag lånade allt på biblioteket. Men dessa böcker tyckte jag så mycket om att jag köpte dem, och det var väldigt stort just då.
 
Det är lite intressant för jag läser ganska många bokbloggar, och vissa av dem är i just den åldern jag var i då.. Men detta känns väldigt långt ifrån vad tonåringar läser idag. Det är ju ganska olikt hungerspelen om man säger så. Men kanske är det bara jag som inte läser bloggarna som tipsar om liknande böcker.
 
Hur som helst skulle jag aldrig våga läsa om dessa böcker, eftersom jag då riskerar att förstöra det fina minnet jag har av dem.

5 kommentarer:

 1. Om vi kastar in Maria Küchens Sång till en fjäril och Johanna Thydells I taket lyser stjärnorna så har vi mina dåtidens fyra favoritböcker. Då var jag nog 12 år, men jag läste om alla vid flera tillfällen åren därpå. :) Men visst är det långt ifrån dagens Hungerspelen, det håller jag med om.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja I taket lyser stjärnorna var också en favorit! :)

   Radera
 2. Jag har gjort den på min blogg nu. :)
  Håller med om att det inte är samma böcker som läses nu som då.
  När jag var yngre fanns det nästan ingen YA litteratur känns det som.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej precis, det känns som att det har ändrats en del. :)

   Radera
 3. Åh, de där var mina favoriter också! Älskade verkligen Malin+Rasmus, vet inte hur många gånger jag läst den..

  SvaraRadera