fredag 7 september 2012

BETVINGANDE - SIMONA AHRNSTEDT

357 sidor
Språk: Svenska
Citat: " "Vad tycker du?" sa han.
Hon vätte ännu ett tygstycke och frågade:
"Om vad?"
"Om att vi är trolovade."
Hon hejdade sig och sa ironiskt: "Jag är
naturligtvis överlycklig."
Han frustade till.
"Jag är glad att jag kan hjälpa min familj",
sa hon, för hon var glad, intalade hon sig,
att hon räddade dem från vanära och hon
var stolt.
"Du låter som en kristen martyr som ska
ätas av ett romerskt lejon"
"Liknelsen ör inte helt långsökt om du
frågar mig", sa hon. "
"Östergötland 1349

I en tid där inget är säkert och en kvinnas heder hänger på hennes oskuld går stormannadottern Illiana Henriksdotter till en skogstjärn för att bada då hon blir överfallen och bortförd.

Markus Järv, ökänd riddare och kungens närmaste man, väntar på en utsedd kvinna som ska göra honom sällskap för natten när hans unge soldat kommer med helt fel person. Inte bara är kvinnan framför honom mager och blek han märker också snabbt att hon kommer från en fin familj. Han bestämmer sig för att rida tillbaka med henne men under färden stöter de på Illianas bröder och en olyckshändelse gör att en av bröderna dör.

Från och med den stunden kommer maktspel, intriger och kunglig diplomati att för alltid bestämma över Illianas och Markus liv. "


Redan när jag läste första sidan kände jag att äntligen är Simona tillbaka! Jag älskar verkligen hennes sätt att skriva, och de två böckerna jag har läst av henne har båda varit fängslande.

Men när jag läste Överenskommelser så blev jag helt tagen. Jag kunde inte sluta läsa, och de få stunder jag gjorde det gick jag bara och tänkte på boken. Riktigt så har det inte varit med Betvingande, och därför är jag inte lika imponerad av denna bok.

Jag gillar huvudkaraktärerna, speciellt Illiana. Markus har jag ett väldigt stormigt förhållande till. Ibland älskar jag honom, och ibland vill jag bara slå boken i huvudet på honom. Jag antar att han 1349 var en riktig prins, men i dagens samhälle skulle han nog inte vara lika populär.

Jag njöt verkligen av att läsa denna bok, även om jag hade hoppats på att den skulle vara lika bra som Överenskommelser, och det tyckte jag inte riktigt att den var. Men det är fortfarande en väldigt bra bok! Och om jag inte misstar mig så finns det en koppling till Överenskommelser i denna bok, vilket jag tyckte var lite kul.

Jag rekommenderar verkligen att ni läser båda dessa böcker, för Simona Ahrnstedt är en fantastisk författare, och jag hoppas verkligen att det är fler böcker planerade!

L L L +


4 kommentarer:

 1. Sv: Ja, det kan jag väl hålla med om ;) och att behöva vänta tills alla böcker har översatts till svenska nu när jag har börjat läsa serien på svenska kanske inte är världens roligaste heller ;) men tycker ändå du borde läsa Glashuset för den är bra :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag kanske får göra det då :)

   Radera
 2. Oooh, Betvingade älskade jag. Så himla bra! Simona är verkligen en underbar författare! =)

  SvaraRadera