torsdag 20 september 2012

KÖPFÖRBUDSLISTA

Ända sen Hanna gjorde en lista över vilka böcker hon måste läsa innan hon får bryta sitt köpförbud, så har jag varit sugen på att göra samma sak.
 
Ett problem som jag har är att jag gärna köper många böcker på en gång, och då är det alltid några av dem som blir stående olästa i hyllan. Efter ett tag så tappar jag intresset för dem, och köper nya böcker. Och de blir bara stående längre och längre.
 
Nu har jag 5 böcker som har stått sen i våras, och som jag egentligen inte alls känner för att läsa.
 
 
Egentligen är ju detta böcker som har fått väldigt bra recensioner, eller åtminstone tre av dem. Och eftersom jag ändå inte har råd att köpa nya böcker just nu, så bestämde jag mig för att dessa ska läsas ut.
 
Anledningen till att jag tvekade till att göra listan, är att tvång aldrig fungerar särskilt bra på mig. Jag blir trotsig helt enkelt. Men jag tänkte att "det är ju bara att läsa".
 
Så jag läste 30 sidor i Starters i måndags, och sen dess har jag inte läst en sida. Inte för att boken började dåligt, utan för att läsandet känns som ett tvång och då tappar jag intresset. Men jag ska försöka att åtminstone ta mig igenom den boken, bara jag kommer in i den ordentligt så ska det nog gå bra.
 
Och jag får fortfarande inte köpa nya böcker, men jag ska inte tvinga mig själv att läsa böcker som jag inte känner för.


2 kommentarer:

 1. Där var ju massor av intressanta böcker!
  Men jag vet hur det är, jag har massa böcker hemma som eg säkert är skitbra men som jag bara tappat suget efter konstigt nog. Är nog smart att tvinga sig lite, så man inte missar dem.

  Men ja jag är verkligen dålig på tvång jag med, kan då hända att jag ogillar en bok som jag annars hade kunnat älska.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är ju det som är problemet! Jag vill ju ge dessa böcker en riktig chans och jag kan inte riktigt göra det om jag inte känner för att läsa dem :P Men jag ska verkligen försöka! :)

   Radera