torsdag 24 januari 2013

TAG: HAPPY BOOKAHOLIC

Jag har blivit taggad av Petra att göra denna tag, så nu kör vi! :)

1. Vad älskar du med att köpa nya böcker?
Jag älskar allt från när man upptäcker paketet i brevlådan, eller får meddelandet om att det finns ett paket att hämta ut. Längtan efter att komma hem och få öppna det, glädjen som infinner sig när man håller det i sin hand. Och när jag väl öppnar det så sitter jag och vrider och vänder på boken, bläddrar lite i den innan jag ställer in den i bokhyllan och beundrar den en stund.

2. Hur ofta köper du nya böcker?
Jag har inte riktigt kommit in i en bra rutin när det gäller bokköp än. Först köpte jag kanske 3-4 i månaden, sen gjorde jag en ganska stor beställning från amazon. Men när jag insåg att böckerna snabbt blev bortglömda om jag inte läste dem ganska direkt så försökte jag koncentrera mig på att läsa ut de jag hade först. Tanken är att jag framöver inte ska göra stora beställningar, utan kanske max 2 i månaden. Så att det blir några "gamla" och några nya lästa varje månad.

3. Fysisk bokaffär eller bokhandlar online - vad föredrar du?
Självklart är det mycket roligare att gå runt i en fysisk affär, men jag tycker inte att det är värt att betala 70 kr mer för samma bok. Jag gör det endast i nödfall, om jag åker någonstans och har glömt att ta med mig en bok. (Vilket händer ganska sällan eftersom det typ är det första jag packar ;) )

4. Har du någon favorit bokaffär?
Nej tyvärr inte. Ingen av bokaffärerna i stan har särskilt stort utbud av YA, och eftersom böckerna ändå är så dyra blir det inte av att jag går in där så ofta.

5. Brukar du förbeställa böcker?
Enda böckerna jag har förbeställt är Harry Potter, som jag beställde flera månader innan release varje gång de släpptes. Sen dess har jag inte hittat någon bok som jag måste ha direkt den släpps. (Hungerspelen fanns redan ute när jag läste dem). Skulle kunna tänka mig att förbeställa Clockwork Princess, men det verkar inte gå på någon svensk sida?

6. Har du en månadsbudget för bokinköp, som du inte får överskrida?
Det är väl inget som jag har bestämt, men jag får automatiskt ångest om jag börjar närma mig 500kr, så det överskrider jag oftast inte.

7. Bokköpstopp - är det något för dig?
Haha verkligen inte! Det slutar bara med att jag inte läser alls. Just nu kan jag hålla mig från att köpa böcker eftersom jag har så många hemma som jag verkligen vill läsa, men jag kan aldrig tvinga mig att läsa en bok.
 
8. Hur stor är din bokönskelista?
Jag har ingen riktig lista längre, fick bara ångest över hur lång den blev. Men jag kan säga att det finns väldigt många böcker jag vill läsa ;)
 
9. Vilka tre böcker (från din önskelista eller förbeställningslista) vill du äga NU?
Clockwork Princess - Cassandra Clare
City of heavenly fire - Cassandra Clare
Sista boken i Divergent serien - Veronica Roth
 
10. Vem taggar du vidare?
Kör en liten tråkig variant och taggar den som vill :)

2 kommentarer:

  1. Det brukar gå att förhandsbeställa från Cdon, men inte förrän ca en månad innan bokens release. :)

    SvaraRadera
  2. Åh, då ska jag göra taggen! Superkul. Man brukar kunna boka böcker på Adlibris också, men det kanske inte kommit till sortimentet ännu. Du kan ju alltid mejla och fråga!

    SvaraRadera