torsdag 10 januari 2013

CLOCKWORK PRINCE

498 sidor
Språk: Engelska
Serie: The Infernal Devices #2
Citat: "She couldn’t have been named
something awful, could she,
like Mildred. He couldn’t
imagine
lying awake at night, staring up
at the ceiling while invisible
voices whispered “Mildred” in his ears."
Ingen beskrivning eftersom detta är del två i en serie. Men klicka gärna här för att läsa den.

Oj oj oj. Jag vet inte vad jag ska säga. Jag har läst varje ledig stund jag har haft, och jag har älskat varje sida som jag har läst.

Jag har hela tiden haft känslan att "jag måste läsa vidare", men inte för att det har varit spännande rakt igenom, utan för att jag ville verkligen veta vad som skulle hända med karaktärerna.

Cassandra Clare har ett sätt att skriva som gör att man verkligen sugs in i berättelsen, och alla karaktärer är så älskvärda, och även de inte så älskvärda har någonting som gör att man vill veta varför de är som de är.

Kärlekstrianglar må vara ganska uttjatat, men för en gångs skull tyckte jag inte att valet var så självklart som det brukar vara. Jag har aldrig förstått hur man kan tycka att Katniss ska välja Gabe, att Bella ska välja Jacob eller att Clary ska välja Simon. Här däremot kan jag mycket väl förstå varför Tessa evebtuellt väljer Jem. Även om jag ändå hoppas på att det blir Will.

Det enda jag reagerar lite på är att karaktärerna känns mycket äldre än de verkligen är. Jag glömmer ofta bort att de bara ska föreställa 16,17 år. Men å andra sidan så lever de ju i en helt annan tid, då man blev "vuxen" väldigt mycket tidigare än nu.

Jag kan bara säga att jag gillar denna bok väldigt mycket! Och nu är det bara två månader kvar tills Clockwork Princess kommer ut! En bok som mycket väl kan bli årets favorit både innehållsmässigt och utseendemässigt!

L L L L +

1 kommentar: