torsdag 24 januari 2013

KUL!!

Jag har hört lite överallt att City of Bones ska komma ut på svenska, men jag har inte sett någon framsida förrän nu.

"Följ med till New Yorks mörka sida och till de varelser som föredrar att röra sig i natten och skuggorna. Här finns demoner, vampyrer, varulvar, trollkarlar, älvor, skönhet, skräck och passion. The Mortal Instruments är den mest framgångsrika internationella urban fantasy-serien vid sidan av Twilight de senaste åren.

Det är en vanlig söndagskväll och sommarlov. Clary Fray har fått med sig sin bästa vän Simon till klubben hon gillar, Pandemonium. Men det blir allt annat än en vanlig kväll, det blir början på Clarys nya liv. Clary blir vittne till hur tre ungdomar med konstiga tatueringar och vapen (tjejen har en piska!) dödar en kille inne på klubben. Om det nu är en ”kille”. Han ser väldigt konstig ut på slutet och hans kropp försvinner utan minsta blodspår. Och det är uppenbart att det bara är Clary som kan se mördarna. Det blir om möjligt ännu konstigare nästa dag då en av mördarna, Jace, dyker upp på samma fik som Clary och Simon. Och samma kväll försvinner Clarys mamma spårlöst …

Stad av skuggor, den första delen i serien ”The Mortal Instruments”, gavs ut redan 2007. Sedan dess har det blivit ytterligare fyra delar (del 2 kommer på svenska hösten 2013 och del 3 våren 2014) och en spin off-serie som utspelar sig i London på 1800-talet (viktoriansk steampunk!)."

Tycker verkligen att det är på tiden att böckerna släpps på svenska, även om jag är glad att jag har läst dem på engelska så att jag slipper vänta så länge på översättningarna! Det enda tråkiga är att det säkert blir fler i biosalongen till hösten ;)

Boken släpps i juni.

2 kommentarer:

  1. Jättekul att det går framåt med översättningen! Verkligen på tiden :)

    SvaraRadera