tisdag 22 januari 2013

BEAUTIFUL CREATURES - KAMI GARCIA & MARGARET STOHL

563 sidor
Språk: Engelska
Serie: Caster Chronicles #1

"En förbannelse, ett val, två öden ? När sextonårige Ethan möter den nya mystiska tjejen Lena, inflyttad till det lilla sydstatssamhället Gatlin, slår det gnistor. Hennes gröna ögon, mörka hår och gåtfulla personlighet fascinerar Ethan. De dras obevekligt till varandra, men deras kärlek är farlig och hotar att avslöja mörka hemligheter ur det förflutna.

När Lena fyller sexton år kommer hon att förändras. En okänd värld av magi väntar på att slå klorna i henne. Hennes krafter håller på att vakna, och hennes kärlek till Ethan kan inte få fortsätta ? Men Ethan är beredd att göra vad som helst för att inte förlora Lena. Han tänker inte ge upp."


Jag har inte alls varit sugen på att läsa denna serie, men allt eftersom filmens release närmade sig började det dyka upp fler och fler recensioner, och många väldigt positiva. Då blev jag såklart nyfiken och gav boken en chans.

Det som jag hade hört innan var att det var "insta-love", vilket jag har oftast har väldigt svårt för. I den här boken upplevde jag ändå inte att det var något problem. Det var inte så att de första gången de träffas börjar berätta sina mörkaste hemligheter för varandra, vilket jag inte tycker är så trovärdigt.  Däremot tycker jag att relationen känns rätt så trist faktiskt. Det finns inget spänningsmoment överhuvudtaget, det är som att de har varit ihop i flera år istället för några månader.

Jag gillar världen, karaktärerna och framförallt magin. Men jag tycker att boken är väldigt ojämn. Vissa delar är superbra, vissa är lite mindre bra, och tillslut så tröttnade jag nästan helt och hållet. Sista hundra sidorna, som brukar vara de mest spännande, ville jag bara att boken skulle ta slut så att jag fick börja på en ny. (Kanske har lite att göra med att Onyx ligger och väntar på mig också..)

Det som jag tyckte var mest intressant var definitivt hans mamma, och själva mysteriet med 16-års dagen. Men i längden blev det lite tröttsamt att läsa om hur de studerar den gamla boken, och jag har väldigt svårt att förstå att om man har så lite tid som dom hade, varför ber man inte om hjälp då? Sen är det en sak till som förbryllar mig, men det är en spoiler så markera om ni vill läsa detta: Hur kommer det sig att Larkin kan komma in i Rawenwood om han nu är dark? Ridley tog sig ju bara in med hjälp av Ethan?

Jag tycker att boken är bra, ibland väldigt bra, men tillslut föll den ändå ganska platt. Den berörde mig helt enkelt inte, trots att det hände endel tragiska saker i slutet. Nu har jag ju redan bok 2 och 3 hemma, så förmodligen kommer jag att läsa dem någon gång. Men just nu känner jag mig inte direkt jättesugen. Det känns bara som att det kommer bli samma historia en gång till, ni som har läst förstår nog vad jag menar.

L L L

2 kommentarer:

  1. Nu blev jag lite nervös över att läsa boken :O

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha nej då! Den är faktiskt bra, det var bara de sista 200 sidorna jag tappade intresset ;)

      Radera