söndag 14 oktober 2012

ASKUNGAR - KRISTINA OHLSSON

398 sidor
Språk: Svenska
Serie: Fredrika Bergman #1
"En liten flicka försvinner från ett x2000-tåg som just rullat in på Centralen i Stockholm. Flickans pappa blir snabbt misstänkt och alla resurser läggs på att lokalisera honom.

I en annan del av Sverige lever en ung kvinna gömd, rädd för att en dag återfinnas av mannen som hon först trodde var den prins och befriare som hon sedan barnsben väntat på. Hon vet bättre än någon annan varför flickan är försvunnen, och än en gång förbereder hon sig för flykt.

Polisutredningen leds av den legendariske kommissarien Alex Recht. Vid hans sida finns den ivrige kriminalinspektören Peder Rydh. Och inte minst den civilanställda utredaren Fredrika Bergman, hon som skulle bli violinist men istället hamnade inom polisen och som tvingas kämpa i motvind när hon vill leda bort utredningen från det spår man först slagit in på.

Samtidigt växer fallet och kantas av utstuderad ondska. Utredningsgruppen måste snabbt komma upp i gärningsmannens tempo innan ytterligare liv går förlorade. Hur mycket tid har de egentligen på sig innan han gör sitt nästa drag? Och vem är kvinnan som likt en skugga figurerar i utredningens utkant? Är det henne man måste finna för att få den sista pusselbiten att falla på plats?"


Som vanligt när jag får en lässvacka så handlar det mindre om mig, och mer om boken. Även om Percy Jackson verkade lovande så har jag ingen lust att läsa just den genren just nu, så efter 1,5 vecka utan att läsa en enda sida så insåg jag att det var dags att byta bok. Och då föll valet på Askungar av Kristina Ohlsson.

Det var väldigt länge sen jag läste en deckare, men det som jag älskar med dem är att man alltid vill framåt eftersom man vill veta vem mördaren är. I just den här boken så förstod jag redan efter 150 sidor vad motivet var, men det tog utredarna ytterligare 200 sidor att förstå det, vilket jag tyckte var lite frustrerande. Vem mördaren var hade jag dock ingen aning om, och det var förmodligen därför det gick så snabbt för mig att läsa ut boken när jag väl hade börjat.

Så om ni gillar deckare tycker jag helt klart att denna är läsvärd, även om det inte är det bästa jag har läst i genren. Men jag kommer definitivt fortsätta läsa serien!

L L L

Har ni något bra deckartips?

5 kommentarer:

 1. Sv: Ja, de är ganska lika VA. Men jag tycker att de är jättebra och läsvärda. Likheterna störde i alla fall inte mig i alla fall! :)

  SvaraRadera
 2. Som alltid när nån ber om deckartips så måste jag säga allt av Harlan Coben, men speciellt Berätta inte för någon och Borta för alltid. Sen gillar jag Linwood Barclay, Lisa Jackson och Peter James väldigt mycket. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha då ska jag kika på dem! :)

   Radera
 3. Kände likadant när jag läste den! Är alltid för lätt att lista ut saker tycker jag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är verkligen trist när det blir så.. :/

   Radera