söndag 9 juni 2013

50 SÄTT ATT TRÄFFA DEN RÄTTE - LUCY-ANNE HOLMES

359 sidor
Språk: Svenska
Originaltitel: 50 ways to
find a lover

"Speeddejting? Dildodrinkar? Benmärg till middag? Sarah utesluter inget i sina försök att hitta den rätte.

Sarah Sargeant, skådespelerska/servitris, har varit singel i tre år och har inte haft sex på 351 dagar. Torkan är så extrem att Bob Geldof nog hade arrangerat en välgörenhetsgala bara han vetat om det.

De senaste fem månaderna har hon samlat mod till att bjuda ut den tunnhåriga bartendern med ölmage nere på stampuben, men när hon får till svar att han hellre stannar hemma och ser Narnia på dvd svär hon på att aldrig ha något med det motsatta könet att göra igen. Hennes familj och vänner tycker annorlunda.

De anmäler henne till en dokusåpa (som hon visserligen inte vill vara med i, men rackarns vad det svider när hon inte blir uttagen), övertalar henne att gå på speed-dejting och att starta en blogg.

Och helt plötsligt upptäcker Sarah att hon har ett uppdrag - att utforska femtio sätt att hitta den rätte."


Ännu ett fynd från bokrean, men denna gång en hederlig chicklit. För några år sen så läste jag nästan enbart chicklits och deckare, men nu blir det alltmer sällan.

Jag tycker att den här boken är underhållande, jag skulle kanske inte kalla den för "hysteriskt rolig läsning" som det står på baksidan, mer helt okej läsning en varm sommardag. Själva handlingen är ganska förutsägbar för det mesta, men vilken romantisk komedi är inte förutsägbar?

Märker nu att jag inte har så mycket att säga om denna bok, jag kanske inte kommer att minnas den föralltid. Men det var trevlig läsning för stunden, och ändå en av de bättre inom genren som jag har läst senaste tiden.

L L L

2 kommentarer:

  1. Jag älskar chicklits och tyckte denna var riktigt rolig, men för mig gör det inget alls att böcker är förutsägbara :P

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej oftast så är det ju så med chicklits, men det är ju själva resan fram som är intressant ändå :)

      Radera