tisdag 28 maj 2013

JANE AUSTEN

 
Jag nämner lite titt som tätt att Jane Austen är en utav mina favoritförfattare, och redan för ca ett år sen kontaktade jag Albert Bonniers förlag och hörde mig för om de skulle fortsätta ge ut nya översättningar i danskt band, som de gjort med både Stolthet och Fördom och Emma.

Jag fick då till svar att Övertalning skulle släppas 2013, och det har varit en lång väntan sen dess. Nu av en slump så gick jag in och kikade ifall den skulle ha fått något omslag än, och voila!

"Anne Elliott och kapten Frederick Wentworth möttes och förälskade sig när de var mycket unga, men skildes åt av beskäftiga släktingar. När de många år senare möts igen måste de ifrågasätta och övervinna de förutfattade meningar som en gång drev dem isär.

Övertalning är Jane Austens sista roman. Den handlar om kärlek och äktenskap, och är berättad med den humor, insikt och ironi vi förväntar oss av Austen. Men liksom sin författare är hjältinnan mognare och tonen är mer allvarlig. Romanen pekar framåt mot romantiken. "
 

Boken utkommer i november, och visst känns det som en evighet tills dess - men det känns ändå tryggt att veta att jag har många mysiga kvällar med Jane Austen att se fram emot i höstrusket.

2 kommentarer:

  1. Känns som om jag är den enda som inte läst något av Austen så tror visst det får bli dags snart :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja om du gillar historiska romaner så måste du verkligen göra det ;) Börja med Stolthet och Fördom, det är min absoluta favorit!

      Radera