måndag 22 april 2013

BESVÄRJELSER OCH BESKYDD - MARIA FRIEDNER

333 sidor
Språk: Engelska
Citat: "Jag lyfte trollspöet och sa:
"Lumos!" Precis som Harry och hans
kompisar brukade göra. Men ingenting hände.
Ingeborg fnissade."

Utgivningsdatum: 2013-05-16
"När mormor försvann var jag inte där. Jag var sysselsatt med helt andra saker. Sex, nämligen. Det var en av de saker jag sysslade allra mest med vid den här tiden. Sex och chardonnayvin i gröna flaskor (eller egentligen vad som helst med alkoholprocent som gick att dricka, jag var inte så nogräknad om sanningen ska fram).

Cecilia lever ett förhållandevis bekymmerslöst liv, fyllt av kravlöst sex och sena utekvällar. Alltid snygg, aldrig sjuk och med ett koppel av beundrande män efter sig. Så försvinner plötsligt hennes mormor, den person som betyder allra mest för Cecilia. Mormor, visar det sig, är ingen vanlig tant, utan en livs levande fe!

Den chockartade upplysningen får Cecilia av den bittre vätten Masti Toivonen, som en dag dyker upp i trädgården. Nu måste hon hitta ett barn att offra till vättarna för att återse mormor vid liv. Till sin hjälp har hon inte mycket mer än Fairy net - feernas magiska motsvarighet till forumet Familjeliv."

När Mix Förlag kontaktade mig angående den här boken tvekade jag inte en sekund. Jag tyckte att handlingen verkade bra, och det är väldigt kul att få läsa något av svenska författare ibland.

Direkt när jag började läsa så sögs jag in i handlingen, och jag hade på känn att det här skulle bli riktigt bra. Tyvärr tröttnade jag lite på huvudkaraktären efter ungefär halva boken, och det började bli lite frustrerande att hon var så trögtänkt och självisk. Det fick dock sin förklaring tillslut, men under läsningens gång var det ändå lite irriterande.

Trots det så gillar jag denna historia. Den är lättsam, underhållande och har ett mysterium som driver den framåt. Jag fick en känsla av att det kan komma en fortsättning, och det tycker jag skulle vara väldigt roligt. Det känns som att bok två isåfall har potential att kunna bli riktigt bra.

Jag uppmanar alla som är det minsta intresserade av handlingen att ge boken en chans. Dels för att jag tycker att vi ska stötta våra svenska författare, och dels för att det är trevlig läsning helt enkelt.

L L L

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar