tisdag 27 augusti 2013

SHATTER ME - TAHEREH MAFI

338 sidor
Språk: Engelska
Svensk titel: Rör mig inte
Citat: “I only know now that
the scientists are wrong.

The world is flat.

I know because I was tossed
right off the edge and
I've been trying to hold on for 17 years.
I've been trying to climb
back up for 17 years but it's nearly
impossible to beat gravity
when no one is willing to
give you a hand.
”  
"I have a curse. I have a gift.
I'm a monster. I'm more than human.
My touch is lethal. My touch is power.
I am their weapon. I will fight back.

No one knows why Juliette's touch is fatal, but The Reestablishment has plans for her. Plans to use her as a weapon. But Juliette has plans of her own. After a lifetime without freedom, she's finally discovering a strength to fight back for the very first time--and to find a future with the one boy she thought she'd lost forever."

Jag vet inte hur många positiva recensioner jag har sett om denna bok, men jag hade fått för mig att detta inte skulle vara något för mig, och därför har jag inte läst den förrän nu.

Men jag hade fel. Jag är kanske inte helt blown away, men jag är helt klart imponerad.  Jag har sett att många har klagat på att man inte får veta så mycket om varför världen är som den är, man får inte se så mycket av samhället osv. Men det stör inte mig, jag vet att det kommer minst två böcker till och förmodligen kommer förklaringen i någon av dem.

Jag gillar alla biroller väldigt mycket, och det känns som att man kommer att få se ännu mer av dem i nästa bok, vilket ska bli riktigt roligt.

När det gäller huvudrollerna Juliette och Adam så tycker jag att de är helt okej. Romansen är inte så otrovärdig att det stör mig, men inte heller så trovärdig att det pirrar i magen även på mig som läsare.

Jag tänker definitivt fortsätta läsa denna serie, och om ni gillar dystopier så tycker jag helt klart att denna är läsvärd.

 L L L +

2 kommentarer:

  1. Vilket fint omslag! :) Nu blir jag sugen på att läsa den!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja och tredje boken är ännu snyggare ;) Ja ge den en chans vettja :)

      Radera