torsdag 8 november 2012

CLOCKWORK ANGEL - CASSANDRA CLARE

476 sidor
Språk: Engelska
Serie: The infernal devices #1
Citat: “Must you go? I was rather hoping
you'd stay and be a ministering
angel, but if you must go, you must."

"I'll stay," Will said a bit crossly,
and threw himself down in the
armchair Tessa had just vacated.
"I can minister angelically."

"None too convincingly.
And you're not as pretty to look
at as Tessa is," Jem said, closing
his eyes as he leaned back against the pillow.

"How rude. Many who have gazed
upon me have compared the
experience to gazing at the
radiance of the sun."

Jem still had his eyes closed.

 "If they mean it gives you
a headache, they aren't wrong.”
 
"Magic is dangerous--but love is more dangerous still.

 When sixteen-year-old Tessa Gray crosses the ocean to find her brother, her destination is England, the time is the reign of Queen Victoria, and something terrifying is waiting for her in London's Downworld, where vampires, warlocks and other supernatural folk stalk the gaslit streets. Only the Shadowhunters, warriors dedicated to ridding the world of demons, keep order amidst the chaos."

Så har jag då äntligen läst första delen i The Infernal Devices av Cassandra Clare. När jag började läsa så kände jag direkt att det här kunde bli hur bra som helst, jag trodde faktiskt att jag skulle gilla denna bok mer än första boken i The Mortal Instruments.

Det blev inte riktigt så. Jag saknade verkligen humorn som finns i The Mortal Instruments serien. Även om det fanns lite skämt här och där även i denna bok, så var det inte riktigt på samma nivå. Men å andra sidan så kankse man inte bör jämföra nutid med 1800-talet.

Mittenpartiet var lite av en besvikelse, trots att boken fortfarande var bra så var den delen inte lika bra som början och slutet. Hade jag fått önska hade jag nog velat att kärleken hade fått lite större plats, lite tidigare. Och kärleken tyckte jag inte var lika swoonig som i The Mortal Instruments heller.

Jag har dock stora förhoppningar på den här serien, och om jag har förstått rätt så är andra boken i serien, Clockwork Prince, ännu bättre än den här boken.

Det är verkligen en bra bok, trots att det kanske inte verkar så efter min recension. (Jag måste sluta jämföra serierna!) Men det blir ett litet minus eftersom mittenpartiet var lite segt.

L L L L -

2 kommentarer:

 1. Jag håller med dig om nästan allt. :)
  Och jag lovar att Clockwork Prince är 100 gånger bättre. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åhhh, nu blev jag ju ännu mer sugen på att läsa fortsättningen ;)

   Radera