fredag 29 juni 2012

ÖVERENSKOMMELSER - SIMONA AHRNSTEDT

 
379 sidor
Språk: Svenska
Citat: " "Jag läste om det i tidningen",
erkände hon. "Läser ni tidningar?"
Han kunde inte hålla förvåningen ur
rösten, noterade hon. Män. "Det
händer att jag anstränger min lilla,
lilla hjärna och stavar mig högt genom
en artikel då och då", sa hon torrt och
han skrattade högt
. "
"Det är i december 1880 på Operan de möts för första gången. Hon - Beatrice Löwenström som bor med sin farbrors familj och som lever ett hårt hållet konventionellt borgarliv. Han - karismatiske Seth Hammerstaal, stadens mest omtalade ungkarl, en av Sveriges rikaste män som aldrig har levt sitt liv efter någon regelbok.

Efter den kvällen tycks de ständigt korsa varandras vägar i Stockholms societet. Seth fascineras av Beatrices intelligens, frispråkighet och hon liknar ingen annan kvinna han tidigare mött.


Men det finns planer och överenskommelser som personer i Beatrices närhet har avtalat - planer som varken innefattar frihet, lycka eller Seth ..."

Det här var en bok som jag hade sett några väldigt positiva recensioner om, som jag sen råkade få syn på på bokrean och inte kunde hålla mig från att köpa. Sen dess har den stått i bokhyllan, och jag kan väl inte påstå att jag har haft några särskilda planer på att läsa den.

Men sen av en slump läste jag ännu en recension, och då tog nyfikenheten över och jag började läsa. Sen dess har jag inte slutat läsa. Och de få gånger som jag la i från mig boken, gick jag bara och funderade på vad som skulle hända sen, och det slutade alltid att jag plockade fram boken igen.

Jag älskar historiska romaner och har sen tidigare Stolthet och fördom som en personlig favorit. Och visst kan man hitta några liknelser mellan de båda böckerna. Det är många missförstånd och förbjudna känslor, men de som tycker att Stolthet och fördom är en aning "tråkig och återhållsam" lär inte bli besvikna på Överenskommelser. Det är betydligt högre fart och mer händelser, och mer känslor. Dessutom får man i denna bok läsa även ur mannens perspektiv, så man vet hela tiden vad den andre tänker, och det kan leda till en hel del frustration från läsarens sida, eftersom karaktärerna inte riktigt gör som man vill alla gånger.

Så läs, läs, läs, är min slutgiltiga åsikt! Själv ser jag väldigt mycket fram emot Ahrnstedts andra (fristående) bok "Betvingande" som kommer ut i Augusti.

L L L L

1 kommentar:

  1. Det måste vara fantastiskt att få sådana här reaktioner. Njut och spara för framtida bruk! Och grattis förstås.

    SvaraRadera