onsdag 4 september 2013

BOKBLOGGARE - SE HIT!

Jag vet inte om det bara är jag, (men jag tvivlar på det), som har problem med att jag påbörjar 100 olika serier samtidigt. Sen dröjer det flera månader innan fortsättningen kommer ut, och när den väl gör det så har jag glömt mycket av vad som hände i föregångaren. Vilket är väldigt trist eftersom det tar längre tid att komma in i boken, och oftast blir läsupplevelsen inte lika bra.

Även om bokvärlden är fantastisk, så har jag nu alltså hittat något som jag saknar. Vore det inte fantastiskt om vi bokbloggare gemensamt kunde driva en sida där vi sammanfattar alla serier som vi läser?

Vi hittar på ett bra namn, någon som är kunnig får i uppgift att starta upp sidan, lösenord osv delas ut till de bokbloggare/bokintresserade som känner för att vara med. När vi sen läser ut en bok i en serie, så skriver man en liten sammanfattning på sidan. Och när det sen är dags att läsa uppföljaren kan man bara klicka sig in på sidan, läsa sammanfattningen och sen är man redo för uppföljaren!

Så exempelvis när man kommer in på sidan så ser man endast rubriker som "Insurgent - Veronica Roth". Klickar man då på den så får man upp en text där det står de viktigaste sakerna som hände i boken. På så vis behöver man inte vara orolig för att andra böcker blir spoilade när man går in på sidan.

Vad tror ni? Är detta något som behövs och som ni känner att ni vill vara delaktiga i? Eller så kanske det bara är jag som tycker att detta är ett problem, för då kan jag lika gärna använda mig av ett gammalt hederligt anteckningsblock!

10 kommentarer:

 1. Jag har också problem med att komma ihåg alla grejer som har hänt i föregående böcker så jag tycker att det är en bra idé. För det mesta så finns ju redan sammanfattningen på goodreads recensioner eller wikipedia (när det gäller de mer populära böckerna) men det är ju smidigt om det finns en svensk webbplats för det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visste faktiskt inte att det stod så utförligt på wikipedia, så tack för tipset! :)

   Radera
 2. Så otroligt smart idé! Jag behöver en sammanfattning på Clockwork angel och hade behövt en på divergent. Så hur bra idé som helst!

  SvaraRadera
 3. Det är jag gärna med på :)

  SvaraRadera
 4. Det här låter jättekul! :D mer gemenskap för bokbloggare och väldigt användbart för skälet du nämner :) skulle definitivt vilja vara delaktig!

  SvaraRadera
 5. Jag har taggat dig :) http://lenacee.wordpress.com/2013/09/08/lenas-bokiga-bekannelser

  SvaraRadera
 6. Det låter som en jättebra idé! Är precis som du och läser så mycket samtidigt att ibland trasslar trådarna ihop sig. Då vore en sådan blogg lite underbar. :)

  SvaraRadera
 7. Du är taggad på min blogg. Kika in! :) http://bellasbok.blogg.se/2013/september/bellas-bokiga-bekannelser-2.html

  SvaraRadera