onsdag 4 september 2013

BOKBLOGGARE - SE HIT!

Jag vet inte om det bara är jag, (men jag tvivlar på det), som har problem med att jag påbörjar 100 olika serier samtidigt. Sen dröjer det flera månader innan fortsättningen kommer ut, och när den väl gör det så har jag glömt mycket av vad som hände i föregångaren. Vilket är väldigt trist eftersom det tar längre tid att komma in i boken, och oftast blir läsupplevelsen inte lika bra.

Även om bokvärlden är fantastisk, så har jag nu alltså hittat något som jag saknar. Vore det inte fantastiskt om vi bokbloggare gemensamt kunde driva en sida där vi sammanfattar alla serier som vi läser?

Vi hittar på ett bra namn, någon som är kunnig får i uppgift att starta upp sidan, lösenord osv delas ut till de bokbloggare/bokintresserade som känner för att vara med. När vi sen läser ut en bok i en serie, så skriver man en liten sammanfattning på sidan. Och när det sen är dags att läsa uppföljaren kan man bara klicka sig in på sidan, läsa sammanfattningen och sen är man redo för uppföljaren!

Så exempelvis när man kommer in på sidan så ser man endast rubriker som "Insurgent - Veronica Roth". Klickar man då på den så får man upp en text där det står de viktigaste sakerna som hände i boken. På så vis behöver man inte vara orolig för att andra böcker blir spoilade när man går in på sidan.

Vad tror ni? Är detta något som behövs och som ni känner att ni vill vara delaktiga i? Eller så kanske det bara är jag som tycker att detta är ett problem, för då kan jag lika gärna använda mig av ett gammalt hederligt anteckningsblock!

I MIN BREVLÅDA


 
Två födelsedagsböcker låg och väntade på mig i brevlådan igår. Jag gissar att ni känner till båda dessa böcker redan, men det är alltså:
 
The Iron King - Julie Kagawa
Detta är en typisk sån serie som jag har hört mycket gott om, men som det ändå aldrig har blivit av att jag har köpt hem. Nu har jag dock kommit i kontakt med en tjej via bloggen, som verkligen tyckte att jag skulle ge denna serie en chans. Så det är vad jag tänker göra!
 
Ascend - Amanda Hocking
Sista delen i Trylle-triologin. Jag har faktiskt gillat de två tidigare böckerna oväntat mycket, de har gett mig den där mysiga stämningen som jag letar efter i böcker. Så trots att jag minns skrämmande lite från vad som hände i de tidigare delarna, ska det bli väldigt roligt att avsluta denna serie!

måndag 2 september 2013

FORTSÄTTNINGEN PÅ FARLIG FÖRMÅGA

Kommer att heta Stjärnmärkt, och ska släppas i Januari. Och till min stora lättnad kommer Rabén och Sjögren inte följa den amerikanska designen på bok två, utan fortsätta i samma stil som första boken. YAAY! Jag hade faktiskt tänkt beställa hem Star Cursed (alltså bok 2) snart, men nu känner jag att jag hellre väntar på den svenska utgivningen och får en bok som passar ihop med den första!



Den tyska versionen på bok 2 följer också samma stil som första boken